Twijfels over oplevering A73 laaien weer op

 

Er is goede hoop dat de A73 in Zuid-Limburg toch nog voor het einde van het jaar open kan. Het provinciebestuur en de gemeente Roermond putten moed uit een gesprek met Rijkswaterstaat donderdag. Binnen een week gaan de betrokken partijen weer om de tafel.

Eerder op de dag liet minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) nog weten teleurgesteld en onaangenaam verrast te zijn dat hij recent moest vernemen dat het de betrokken aannemer niet lukt twee tunnels in de A73 op tijd op te leveren.

"Het lijkt er op dat de aannemer de complexiteit van de opdracht heeft onderschat", stelde Eurlings. Ook de gemeente Roermond en het provinciebestuur zijn teleurgesteld, maar laten weten dat een aantal basisveiligheidsmaatregelen ervoor moeten zorgen dat de tunnels toch nog uiterlijk 31 december worden opgeleverd, zoals met de aannemer is afgesproken.

De toenmalige verkeersminister Karla Peijs (CDA) vernam in juli vorig jaar al van het provinciebestuur dat er grote twijfels waren gerezen over de haalbaarheid van de plannen. Na meerdere overleggen heeft Peijs toen gesteld dat de 31 december 2007 toch haalbaar moest zijn. Volgens Eurlings heeft de aannemer, die de veiligheidsinstallaties in de tunnels aanlegt, pas onlangs heeft laten weten zijn contract niet na te kunnen komen.

Mocht de oplevering toch uitgesteld worden, dan zullen de provincie en de gemeente Roermond eventuele financiële schade op de verantwoordelijke partij verhalen. "Het is de regio die de dupe wordt. En nu openstelling zo dichtbij leek, is de teleurstelling des te zwaarder. Reden te meer om te blijven zoeken naar zo goed mogelijke oplossingen om de weg én de tunnel toch nog eind december in gebruik te kunnen nemen."

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  10-4-2007  


|

FlitsKaart