Uffelte - Frontale aanrijding N371

 

Op de N371 botste zondagmorgen een personenauto frontaal op een glijdende motorfiets. De motorrijder raakte licht gewond evenals een van de inzittenden van de auto.

Twee 57-jarige motorrijders uit Leiden reden achter elkaar in de richting Smilde. I.v.m. de motorraces in Assen werd op dat moment, op dat gedeelte van de N371, een laser snelheidscontrole gehouden. Beide motoren passeerden de laser met een snelheid van 150 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Waarschijnlijk had de voorste motorrijder in de gaten dat er een snelheidscontrole was. Hij remde in ieder geval af. De achter hem rijdende motor had dit te laat in de gaten en botste op het achterwiel van de voorste motor. De achterste motor kwam ten val en gleed naar het linker weggedeelte.
Daar naderde op dat moment uit tegenovergestelde richting een personenauto bestuurd door een 34-jarige man uit Groningen. Bij hem in de auto zaten zijn 33-jarige echtgenote en vier kinderen in de leeftijd van 2, 6, 9 en 11 jaar.

De auto kwam frontaal in botsing met de glijdende motor en kwam op het naast de weg gelegen fietspad tot stilstand. De motor kwam tegen de vangrail tot stilstand. De voorste motorrijder kon zijn motor onder controle houden en bleef overeind.

Door de aanrijding raakte de gevallen motorrijder licht gewond evenals een van de kinderen in de auto. De gewonde motorrijder en het kind zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis van Meppel gegaan. De rest van het Gronings gezin is meegegaan maar na onderzoek kon iedereen naar huis.

De rijbewijzen van de motorrijders zijn ingevorderd. De weg is i.v.m. het ongeval een tijd afgesloten. Het verkeer is omgeleid.

 
 
Bron: Nieuwsbank
 
  27-4-2014  


|

FlitsKaart