Uitvoegstrook voor trage tractor





 

MIDDELBURG - De provincie wil de doorstroming van het verkeer bevorderen door her en der langs doorgaande wegen uitvoegstroken aan te leggen voor het landbouwverkeer. Op die stroken kunnen tractoren, bietenrooiers een andere langzame voertuigen uitwijken, zodat het andere verkeer kan doorrijden.



Gedeputeerde T. Poppelaars (CDA) wijst naar landen als Engeland en Duitsland waar dat soort stroken zeer gebruikelijk zijn.



Hij ziet de stroken als de manier om de doorstroming te bevorderen en ergernis van automobilisten te verminderen. Tegelijkertijd wordt de verkeersveiligheid bevorderd, aldus de gedeputeerde.



Hij weet dat automobilisten soms onverantwoord inhalen als ze achter bijvoorbeeld een bietenwagen rijden, omdat ze de trage snelheid van de landbouwcombinatie beu zijn. „Ik zie ze soms met een bloedgang langskomen.“



Dat leidt volgens hem regelmatig tot zeer gevaarlijke situaties. In de visie van Poppelaars komen de invoegstroken alleen daar waar geen parallelwegen liggen. De gedeputeerde komt binnenkort ook met een plan waarop staat welke wegen voorzien worden van doorgetrokken strepen, zodat daar niet ingehaald mag worden.



Nu lijkt het alsof dit soort maatregelen vrij willekeurig wordt genomen, aldus Poppelaars. Hij vindt het belangrijk dat er duidelijkheid komt over het verkeersregime.



Tractaatweg



Een inhaalverbod geldt straks voor alle provinciale wegen waarover per etmaal meer dan 7000 voertuigen rijden. „Dus de echt drukke wegen.“ Het gaat onder andere om de Dammenroute van Vrouwenpolder tot en met Port Zélande, de Deltaweg vanaf Goes tot aan Brouwershaven, de Tractaatweg van Terneuzen naar Sas van Gent en de Sloeweg.

 
 
Bron: PZC
 
  11-12-2004  


|

FlitsKaart