Urineren op politielogo mag ook in Groningen niet1998x

De politie heeft woensdagmiddag op de Grote Markt een 15-jarige jongen uit Veenhuizen aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen de knaap met een zogenoemde bomberjack tussen het winkelende publiek lopen. Op de voor- en achterzijde van de jas zagen de dienders een kleine en een grote afbeelding staan van een jongentje, die op het officiƫle politielogo urineert.

De verdachte werd hierop aangesproken en meegenomen naar het politiebureau. In overleg met het Openbaar Ministerie werd de jas in beslag genomen. Zowel de politie als het Openbaar Ministerie in Groningen is van mening dat de afbeelding voor de politie beledigend is en een grens is overschreden. Bovendien is het politielogo auteursrechtelijk beschermd.Koop via Internet

De knaap had volgens eigen zeggen de jas voor 60 euro via een website op het Internet gekocht. Hij gaf zelf aan dat de jas uit frustratie over een politieoptreden was gekocht. Bij nader inzien realiseerde de verdachte zich dat de jas de grens van het toelaatbare had overschreden. De 15-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Ruim een week geleden dook in Hellevoetssluis dezelfde jas met afbeelding op. Ook in dit geval werd de jas na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen en tevens proces-verbaal opgemaakt.

Bron:  Politie.nl

Melder: Harold

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram