Vakantie: Dit overkomt u toch niet?

 

DUSSELDORF/ALMELO - Een gezin uit Almelo is donderdag op de terugweg van vakantie op de snelweg A3 bij het Duitse Ratingen met de auto over de kop geslagen en van de weg geraakt. De 39-jarige vader is hersendood en de 34-jarige moeder verkeert in levensgevaar, meldde de Duitse politie vrijdag. Een 7-jarig zoontje is zwaargewond en de twee andere kinderen, een 7-jarig meisje en 4-jarige jongen, raakten lichtgewond.

Volgens de politie was de bestuurder van de auto in slaap gesukkeld. De auto sloeg over de kop en belandde vervolgens in een vijf meter lager gelegen bosschage. De inzittenden droegen geen autogordels.

Dit is een bericht uit augustus 2005


EMSBÜREN (Dld) - Bij een verkeersongeval vrijdagmorgen op de autosnelweg A31 bij het Duitse Emsbüren raakte een Nederlands gezin ernstig gewond. Volgens de politie reed de familie op de snelweg A31 in noordelijke richting en was op weg terug van een Italiaanse vakantie. Er is nog geen duidelijkheid over de precieze oorzaak waardoor de auto tussen de afslagen Lingen en Emsbüren om 06.40 uur rechts van de weg raakte. De Renault Espace kwam in een slip terecht en sloeg meerdere malen over de kop en bleef op de kop op de weg liggen. De 48-jarige bestuurder uit Eursinge (bij Hoogeveen) liep daarbij levensgevaarlijke verwondingen op. Hij werd met een traumaheli overgevlogen naar het ziekenhuis in Lingen. De 43-jarige vrouw en de 12 en 15 jaar oude dochters raakten ernstig gewond bij het ongeval. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis in Lingen gebracht. Op de auto was total loss.

Dit is een bericht uit 2010. En zo kunnen we nog wel een blik berichten open trekken. Terwijl "Speed kills" clubs, ambtenaren, een niet nader te noemen officier van Justitie maar blijven zeuren over remweg, snelheid, trajectcontroles op brede 100km/u wegen aanleggen, waarschuwen wij u voor de echte oorzaken van onnoemelijk veel leed. Wees bedacht op vermoeidheid. Denk niet "dat stukje red ik nog wel".

 
 
Bron: nu.nl
 
  13-7-2012  


|

FlitsKaart