Vakantieritje door Twente eindigt in politiebureau.

 

Ingezonden stuk uit Dagblad Twentse Courant/Tubantia van D. Uijttenhout: Op vakantie in Twente werd ik op weg naar het ziekenhuis onlangs geflitst voor een snelheidsovertgreding van 5 km/u op een 70 weg.Toen ik de zondag daarop een autotochtje maakte, zag ik zo'n zelfde flitsauto staan. (*) Toen ik bij de flitsauto stopte om met de bestuurder een gesprek te voeren, bemerkte ik dat er niemand aanwezig was. Ik bekeek de opname techniek van de auto en tikte met mijn schoen de flitser naar de berm. Op dat moment benaderde de chauffeur mij van achteren en greep mijn arm vast, waarbij mijn horloge kapot viel. Hierop ontstond een discussie, zonder tot het beoogde gesprek te komen. De chauffeur liep weg, ik raapte mijn kapotte horloge open toen bleek dat de chauffeur mijn autosleutels had gepakt om mijn het wegrijden te beletten. Onderwijl had ik de flitser weer goed gezet, om alsnog een gesprek te kunnen voeren zonder rancune van zijn kant. hij wilde mijn sleutels niet terug geven en sprak in een microfoon. Vrijwel direkt kwam een grote, dikke kaalgeschoren man aanlopen, een onguur type, dat mij agressief probeerde te overvallen. Ik verzette mij uit alle macht tegen dit agressieve duo, omdat ik zo snel mogelijk weg wilde. Vervolgens werd ik door een politieauto met twee agenten meegenomen naar het bureau. Zij troffen inmiddels ernstig ge√ɬęscaleerde situatie aan. Vanwege de publieke belangstelling wilde men niet afgaan en moest ik in de boeien, zo werd later gesteld! van een gesprek over de aanleiding van mijn stop was nu in het geheel geen sprake meer. Na lang aandringen heb ik een klachtenformulier meegekregen, waarop ik de volgende klachten zal vermelden.


1. Handtastelijkheden en vernieling van mijn horloge door de chauffeur van de flitsauto.

2. Agressieve mishandeling door het ongure type, dat uit was op een gemakkelijke confrontatie. Dit duo bleek achteraf tot de politie te behoren, maar dit was voor mij door hun uiterlijk en handelswijze niet kenbaar.

3. Mishandeling in de politieauto door het ongure type, zodat ik bijna bewusteloos raakte.

4.vermissing van bezittingen door het onbeheerd en open laten van mijn wagen, die wel was doorzocht.

5. Weigering om mijn een kopie te verstrekken van mijn afgelegde en ondertekende verklaring en weigering om mijn kenissen en familie van mijn verblijfplaats op de hoogte te stellen, of een advocaat te bellen die mij kon adviseren.


Ik ben geschokt door het optreden van personen, die anoniem en onder dekking van de politie oranisatie zinloos geweld plegen op een toerist en kennelijk de gelegenheid aangrijpen om hun agressiviteit onder deze condities ongestraft uit te leven. Dit leidt uiteindelijk tot een volledig verdraaid bericht in de krant en een klacht bij de politie mijnerzijds. Hopelijk treedt men in het vervolg professioneler op.


D. Uijttenhout, Voorburg (Z-H)* Plaats van handeling was de van Rechteren Limpburgsingel in Almelo.

 
 
Bron: Twentse Courant/Tubantia
 
  20-6-2002  


|

FlitsKaart