Vandalen steken flitspaal in brand





 

ALMELO - De flitspaal aan de Weezebeeksingel in Almelo is weer vernield. Voor de tweede keer dit jaar is de paal, met daarop de camera om hardrijders te fotograferen, in brand gestoken. En daarmee is de apparatuur ook weer onbruikbaar gemaakt.



Eerder dit jaar werd de paal, die langs het weggedeelte tussen de wijk Windmolenbroek en de Wierdensestraat staat, ook al eens in brand gestoken. Ook toen was de apparatuur totaal onbruikbaar gemaakt. De politie heeft toen de daders niet weten te vinden. De camera bleef daarna maandenlang buiten gebruik. Vorige week werd echter een nieuwe camera geplaatst. Maar die heeft maar een paar dagen dienst kunnen doen. Of de apparatuur dit keer weer door dezelfde mensen is vernield, is nog onduidelijk.



Volgens een woordvoerster van politie is het een dure camera die op de paal is aangebracht. Zij schat dat de camera ‘enkele tienduizenden euro’s kost’. Waarschijnlijk hebben de vernielers een brandende autoband over de camera en paal gegooid. Of er weer een nieuwe camera op de nog bruikbare paal wordt gezet, is niet zeker. Dat de flitspaal aan de Weezebeeksingel zo vandalisme-gevoelig is, ligt waarschijnlijk aan het feit dat daar geen omwonenden zijn die op de paal kunnen toezien. Elders in Almelo zijn namelijk ook flitspalen te vinden die niet door vandalen worden vernield.

 
 
Bron: TC Tubantia
 
  11-5-2003  


|

FlitsKaart