Veel minder verkeersboetes eerste helft januari

 

In de eerste helft van januari zijn ruim 120.000 verkeersboetes minder uitgedeeld dan in de eerste helft van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt donderdag uit cijfers die het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) desgevraagd verstrekte.

Protest
De politie schrijft sinds 19 december veel minder bonnen uit, uit protest tegen het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Bureau Verkeershandhaving, dat gaat over de verkeersovertredingen, kan nog niet zeggen of het lagere aantal boetes te maken heeft met de politie-actie.

Wel moet bij de cijfers worden aangetekend dat de maand januari pas halverwege is en de cijfers dus niet een-op-een vergeleken kunnen worden. Maar naar het zich nu laat aanzien, komen de totale cijfers voor januari een stuk lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Vorig jaar januari werden over de hele maand 1.091.800 verkeersboetes uitgedeeld. Nu staat de teller tot 16 januari op 424.695 stuks. Wanneer die lijn doorgetrokken wordt, zouden in januari van dit jaar 22 procent minder boetes worden uitgedeeld.

 
 
Bron: nu.nl
 
  17-1-2008  


|

FlitsKaart