Veel steun anti-km-heffing-club1408x

Opnieuw klap kilometerheffing

Tegenstanders van de kilometerheffing hebben sinds half november via internet 200.000 steunbetuigingen verzameld. Initiatiefnemer Maurice van Ulden bood ze dinsdag aan aan de Tweede Kamer.

Van Ulden zette de campagne kilometerheffing NEE! op. Hij noemt het gezien de crisis een onverantwoordelijk duur systeem, en vertrouwt ook het kastje niet dat in auto’s moet worden geïnstalleerd om de gereden kilometers te registreren. De controlemacht van het Rijk is in potentie gevaarlijk, stelde Van Ulden. „Het systeem kan van de ene op de andere dag anders ingezet worden.”

Volgens hem willen de mensen die hun steun hebben betuigd, daarnaast een referendum over invoering van de kilometerheffing. Van Ulden wil desnoods zelf een politieke partij oprichten om een referendum mogelijk te maken. Momenteel is zo’n stemming niet mogelijk.

De diverse fracties reageerden verschillend op de petitie. SP en VVD, die ook niets in de kabinetsplannen voor de kilometerprijs zien, juichen de campagne toe. De regeringsfracties CDA en PvdA zijn afhoudend. „Een prima initiatief, maar 200.000 tegenstemmen lossen de files niet op”, aldus Ger Koopmans (CDA). Zolang een referendum niet mogelijk is, heeft de Kamer het laatste woord, aldus Groenlinkser Kees Vendrik.

Bron:  Telegraaf

Melder: Egeltjes

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram