Veel verkeerscontroles in provincie Noord-Holland





 

Noord-Holland – Het verkeer in Noord-Holland wordt deze week en ook het komend weekend streng gecontroleerd. De politiekorpsen Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland-Noord hebben dat aangekondigd en/of zijn daar al mee bezig.



In Zaanstreek-Waterland worden de komende nachten grootscheepse alcoholcontroles gehouden. Dit gebeurt door een speciaal opgeleid Verkeershandhavingsteam dat sinds juni vorig jaar in touw is. Sinds deze ‘agenten’ streng op rijden onder invloed controleren is het aantal drankrijders in de betreffende regio’s met tien procent gedaald. Van januari tot en met juni werden door het team 124 dronken verkeersdeelnemers betrapt.



Politie Noord-Holland-Noord is deze dagen vooral actief als het om snelheidscontroles gaat. Het korps begon in maat een verkeershandhavingsproject en voert deze momenteel uit op de N248 en N249 in de Kop van Noord-Holland. Het uitvoerende team kiest de controlewegen op basis van ongevallencijfers. Een radarauto registreert per gekozen weg meerdere weken of zelfs maanden de snelheidsovertreders. De auto blijft net zo lang staan tot het aantal te-hard-rijders aantoonbaar gedaald is.

 
 
Bron: NH-Online
 
  8-8-2002  


|

FlitsKaart