Veluwedreef in Almere Actieweg?





 

De instelling van de Groene Golf op de Veluwedreef heeft er nog niet toe geleid dat de verkeersdeelnemer zich goed aan de snelheidsbeperking is gaan houden. Sinds de start de verscherpte politiecontroles zijn duizenden automobilisten geflitst.



De Groene Golf is op 25 mei officieel in werking gesteld. Deze Groene Golf werkt alleen als iedereen zich houdt aan de snelheidsbeperking en niet tussentijds met een hogere snelheid gaat inhalen. Dan moet er immers gestopt worden voor het rode verkeerslicht en optrekken kost meer tijd dan rustig doorrijden, zodat de goedwillende automobilist toch moet afremmen.



Vanaf 2 juni is de politie begonnen met het plaatsen van cameras in de radarkasten. Het aantal overtreders is echter, ondanks het grote aantal kruisingen en verkeerslichten en de intensiteit van het verkeer, zo groot dat de films elke dag moeten worden gewisseld. Tussen 2 juni en 7 juni werd van 202.429 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden er 8.859 te snel (4,38%). De accept-giros worden binnenkort bij de overtreders thuisbezorgd.



Binnenkort start de politie ook met opvallende snelheidscontroles op de trajecten tussen de kruisingen, waarbij de radarauto en de lasergun ingezet zullen worden.

 
 
Bron: Politie Regio Flevoland
 
  16-6-2003  


|

FlitsKaart