Verhagen laat chauffeur te hard rijden

 

Een auto met demissionair minister Maxime Verhagen op de achterbank reed 150 kilometer per uur op een weg waar maar 90 is toegestaan.

De wagen, een zwarte Citroën C6 (zescilinder drie liter diesel), reed op 27 mei rond 16.30u met grote snelheid op de A2 tussen Nijmegen en Den Haag toen hij werd gespot door een andere weggebruiker. Die maakte deze video-opname.

Op het filmpje is Verhagen niet in beeld, maar de cameraman herkende zijn gezicht in het voorbijgaan. Het kenteken van de zwarte Citroën komt overeen met die van de minister.

Verhagen kwam van een debat met studenten in de Radboud Universiteit Nijmegen en was op de terugweg naar Den Haag (zie het Twitter-bericht dat de demissionair minister vanuit de auto stuurde).

File

Vermoedelijk wilde zijn chauffeur de file bij het knooppunt Gorinchem vermijden, en nam een omweg via Utrecht. Gevolg: haast.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het kenteken van de zwarte Citroën inderdaad overeenkomt met dat van de dienstwagen van de minister.

Verhagen zelf liet weten: "Het kan zo zijn dat de chauffeur te hard heeft gereden omdat ik laat was vertrokken bij een afspraak. Als dat zo is, neem ik daarvoor de verantwoordelijkheid op me. Dat was niet correct en mag niet gebeuren."

 
 
Bron: BNR Nieuwsradio
 
  6-8-2010  


|

FlitsKaart