Verkeer op A2 racet nog aardig door

 

Eenderde van de automobilisten vindt dat er nog steeds niet rustiger op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam wordt gereden.

Zo blijkt dat 36% het oneens is met de stelling "Rijden automobilisten op de A2 nu rustiger". Daarentegen denkt 64% dat er op deze tien rijstroken tellende snelweg minder hard wordt gereden dan voor de start van de trajectcontrole.

Zo ook lezer Hans: "Er wordt inderdaad rustiger gereden. Mij scheelt het een kilometer per liter brandstof. Zou de politiek daarom zo graag de snelheid omhoog willen hebben? Dan verbruiken we weer meer brandstof en betalen dus ook meer accijns."

BESPOTTELIJK
Piet uit Zaltbommel denkt er het volgende over: "Tuurlijk wordt er rustiger gereden. Ondanks dat iedereen 100 km daar een te bespottelijk voor woorden snelheid vind. En dat is ook gewoon te triest voor woorden. Maar mensen beginnen zich steeds vaker en harder zo kapot te ergeren aan die constante roverij van je zwaar verdiende geld, dat iedereen zich keurig aan de snelheid houdt. Men gunt de Haagse struikrovers gewoon geen enkele euro meer."

"Inhalen en van baan verwisselen is ineens minder relaxt geworden. Als het een beetje druk is, dan is het net voor iemand van baan verwisselen, of lang wachten tot hij er voorbij is omdat de snelheidsverschillen zo klein zijn. We moeten volgens mij nu de Amerikaanse manier van rijden gaan introduceren: zoveel mogelijk je baan houden. Dat zijn we niet gewend, maar de cruise control wordt dan optimaal gebruikt en het rijden wordt megarelaxt;" aldus Joost uit Amsterdam.

Richard uit Hoofddorp denkt dat veel mensen de trajectcontrole over het hoofd zien: "Viel mij op dat er kennelijk nog een boel mensen zijn die niet doorhebben dat er trajectcontrole is. Bord vanuit Utrecht kon ik ook niet waarnemen. Zal een hoop mensen nog een hoop geld gaan kosten binnenkort!"

 
 
Bron: Telegraaf
 
  17-8-2012  


|

FlitsKaart