Verkeersboetes 15 pct. omhoog2613x

Automobilisten worden opnieuw als melkkoe gebruikt om de staatskas te spekken. Het demissionaire kabinet bespreekt vandaag een voorstel om de verkeersboetes met vijftien procent te verhogen.

Haagse bronnen melden dat de maatregel de schatkist een slordige vijftig miljoen euro moet opleveren. De zoveelste tariefsverhoging geldt volgens ingewijden voor vrijwel alle verkeersboetes, zoals te hard rijden, niet handsfree bellen of door rood rijden. De maatregel gaat volgend jaar in en zou daarom eigenlijk pas op Prinsjesdag bekend worden gemaakt.

In 2008 gingen de boetes met gemiddeld twintig procent omhoog. Sinds vorig jaar wordt voor lichte verkeersovertredingen ook nog eens zes euro administratiekosten in rekening gebracht.

Nu Den Haag aan alle kanten geld tekort komt, ziet het kabinet de heilige koe niettemin als een gemakkelijke prooi om de financiƫle gaten te dichten. Vorige week werd al bekend dat het kabinet van plan is om de tekorten in de schatkist op te vullen door te snijden in de kinderopvangtoeslag en de belasting op een pakje sigaretten of shag met een kwartje te verhogen.

In totaal willen de demissionaire ministers komend jaar 3,2 miljard euro bij elkaar sprokkelen. Omdat grote structurele bezuinigingsmaatregelen niet door een demissionair kabinet genomen kunnen worden, zoeken bewindslieden andere manieren om geld in het laatje te krijgen.

Bron:  Telegraaf

Melder: Arno

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

15%......Als er nou weer eens verkiezingen zijn, bedenk dan goed welke partijen hiervoor verantwoordelijk zijn, welke partijen keer op keer uw lasten weer verhogen. De autobelasting, opcenten, accijns op brandstoffen zijn dit jaar ook verhoogd, energiebelasting verhoogd, tabak ook weer omhoog. Het houdt maar niet op!
75% van de grofweg 10 miljoen boetes per jaar is voor slechts die paar kilometer te hard. Dat is dus u en ik die die rekening mogen gaan betalen.