Verkeerscontrole via netwerk beveiligingscamera's1223x

De Rotterdamse politie gaat het bestaande netwerk van beveiligingscamera's in de stad inzetten om voertuigen te controleren. Door de beelden te koppelen aan een database van de politie, gaat er na de opname van het kenteken meteen een alarm af als de automobilist iets op zijn kerfstok heeft.
Remy Chan

De politie heeft vrijdagavond op de Coolsingel voor het eerst een proef met de camera's gehouden, zo bevestigde een woordvoerder zaterdag een bericht over het systeem in De Telegraaf.

Wanneer er een belastingschuld openstaat, een onverzekerde of gestolen auto langsrijdt, of als een bestuurder nog een boete heeft lopen of te snel rijdt, wordt dit gedetecteerd door de camera's. De 'automatische kentekenplaatherkenning' vindt al in heel Nederland plaats via surveillanceauto's die voorzien zijn van camera's.

Bus

De politie zet ook een bus in die volhangt met camera's. Het voertuig is niet herkenbaar als politievoertuig.

In Rotterdam hangen ruim 140 vaste camera's. Het aantal camera's wordt binnenkort nog uitgebreid met de plaatsing van extra apparatuur in Rotterdam-Zuid.

Signaal

"Het idee is dat we een duidelijk signaal geven: er zijn regels en daar moet je je aan houden. Daar gebruiken we nieuwe technieken voor. En overtreders lopen tegen de lamp", licht de woordvoerder toe.

Medewerkers van de gemeentelijke dienst Stadstoezicht bekijken de camerabeelden 24 uur per dag live op een politiebureau in Rotterdam-Centrum. De politie kan nog niet zeggen op welke termijn de cameracontroles kunnen worden ingevoerd.

Bron:  Nu.nl

Melder: petertjuh
Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram