Verkeerscontrole Vught goed voor twee ton aan boetes

 

De belastingdienst heeft zaterdag liefst twee ton aan boetes opgehaald tijdens een grote verkeerscontrole, samen met de politie op de N65 ter hoogte van Vught. Daarbij werd door overtreders 45.000 euro ter plekke betaald.

Tevens nam de ’belasting’ drie auto’s in beslag en werden naheffingen uitgeschreven voor het oneigenlijk gebruik van een handelaarskenteken en het onterecht opvoeren van een bedrijfsauto.

Tussen 13.00 en 21.00 uur werden 190 blaastesten afgenomen, waarbij geen enkele bestuurder te veel gedronken had. Verder bekeurde de politie onder meer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (dertien keer), verlopen APK’s (twee maal), niet handsfree bellen (twee keer), niet dragen van de gordel (vier maal), donkere folie op de ramen van de auto (vijf keer), een onleesbare kentekenplaat (drie maal) en een te lange lading (twee keer). Verder werden bonnen uitgeschreven voor een verlopen rijbewijs, te zware belading, lekke uitlaat en scherpe delen aan de uitlaat. Vier bestuurders reden onverzekerd rond. Zij kregen allen een proces-verbaal en van twee personen werd zelfs de auto in beslag genomen.

De controle werd uitgevoerd door tien agenten en twaalf medewerkers van de belastingdienst

 
 
Bron: Brabantsdagblad
 
  9-8-2008  


|

FlitsKaart