Verkeerscontroles als politietruc

 

De Amsterdamse recherche zet een nieuw middel in tegen de georganiseerde misdaad: verkeerscontroles vlak bij plaatsen waar bekende criminelen samenkomen. Bij de politieacties gaat het de rechercheurs alleen om het natrekken en registreren van criminelen.

De ’controles’ worden gehouden op plekken waarvan de politie weet dat criminelen er afspreken, weet het Parool.

"De verkeerscontroles verlopen zodanig, dat de gecontroleerden zich veelal niet realiseren dat de politieactie samenhangt met de locatie die men heeft bezocht", schrijft de politie in een toelichting. "Bezoekers worden bij het verlaten van de locatie onopvallend waargenomen, waarna wordt doorgegeven met welk voertuig men vertrekt. De auto’s worden vervolgens op enige afstand van de ’sleutelplaats’ op basis van de Wegenverkeerswet gecontroleerd. (...) De uitzonderlijk grondige verkeerscontroles worden niet uitgevoerd door normale politiemensen, maar door speciaal opgeleide rechercheurs."

Rechercheurs vragen tijdens de controle niet alleen naar autopapieren en legitimatie, maar onderzoeken tevens "op basis van vrijwilligheid" de auto en "proberen een gesprek met medepassagiers aan te knopen"

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  16-7-2009  


|

FlitsKaart