Verkeerscontroles volgen via twitter





 

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Noord- en Oost-Gelderland kondigt met ingang van 2 december verkeerscontroles via Twitter aan. Weggebruikers worden via de tweets op de hoogte gehouden van verkeerscontroles en ontwikkelingen. Het unieke aan de tweets van het handhavingsteam is dat zij in elk bericht ook de reden van de controle benadrukken.

Door de controles aan te kondigen wil het team laten zien wat zij doet om de verkeersveiligheid te verhogen. Daarnaast hoopt de politie dat er een preventieve werking vanuit gaat doordat men merkt dat er regelmatig gecontroleerd wordt. Via radio en televisie worden meer controles aangekondigd, met name op de snelwegen en snelheidscontroles. Het verkeersteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland gaat niet alleen snelheidscontroles melden, maar ook twitteren over ondermeer verlichtings-, bromfiets- en roodlichtcontroles.

Twitter ervaringen
De politie Noord- en Oost-Gelderland is de laatste maanden volop bezig haar activiteiten op twitter uit te breiden en te ontwikkelen. Op dit moment twitteren 11 wijkagenten over hun werkzaamheden en ook de politieberichten worden per gemeente via dit kanaal verspreid, via de teamaccounts van elk politieteam, zoals @polapeldoorn, @polwinterswijk, @poloudeijssel etc. Kijk op www.politie-nog.nl en klik op de button ‘Volg ons..’ voor het meest recente overzicht van alle twitteraccounts. Ook plaatst de politie sms-alerts of andere oproepen of preventietips op Twitter.

Volgen?
De politie hoopt dat zoveel mogelijk weggebruikers de tweets van het verkeershandhavings-team op @vhtnog volgen. Het streven is om elke werkdag over één controle te twitteren. Daarnaast adviseert de politie elke inwoner van de regio die actief is op twitter om zich in ieder geval ook aan te melden voor het account van zijn of haar eigen politieteam, en waar mogelijk, de wijkagent.

Contact met politie
De politie Noord- en Oost-Gelderland is blij met de mogelijkheden die Twitter biedt, maar benadrukt dat het belangrijk is om bij spoed altijd met de politie te bellen via 112. Daarnaast geldt dat de politie het publiek via politieberichten en sms-alerts zal blijven oproepen om te bellen met 0900-8844 als men informatie of tips heeft. In geval van persoonlijke tweets van de wijkagenten kan reageren op een tweet juist wel heel welkom zijn, en nodigen de wijkagenten hun volgers hier soms expliciet toe uit.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  12-2-2010  


|

FlitsKaart