Verkeersdienst KLPD spoort criminelen op

 

Het KLPD gaat verkeerscamera’s ook inzetten voor het opsporen van criminelen. Daarvoor worden alle zeventig Volvo-surveillanceauto’s van de Verkeersdienst van het KLPD met speciale radarapparatuur uitgerust.

In Driebergen komt een opsporingsloket dat onder meer hitlijsten bijhoudt van criminelen en gezochte personen. Voor de nieuwe opsporingsmethode werkt de politie nauw samen met partners als de marechaussee, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Belastingdienst.
"Vooralsnog gaan we ruim een jaar lang testen", zegt KLPD-projectleider Guus de Weille. "De eerste resultaten zijn als een bom ingeslagen. In een week tijd kwamen we onderweg 150 gestolen voertuigen tegen en ruim 2500 auto’s die om diverse redenen niet op de weg thuis hoorden." Begin 2010 moet het systeem landelijk operationeel zijn.
Surveillerende KLPD-agenten krijgen onderweg via een scherm te weten of bestuurders die ze tegenkomen, vuurwapengevaarlijk zijn, of iets anders op hun kerfstok hebben. De nieuwe opsporingsmethode vindt volgens het KLPD plaats binnen de wetgeving op de privacy.

Omroep Gelderland schreef: Politie start kentekenregistratie

De politie in de Achterhoek is begonnen met automatische kentekenregistratie.
Gefotografeerde nummerplaten worden direct vergeleken met een vooraf samengestelde lijst van kentekens waarmee iets aan de hand is.

Doel is de pakkans van criminelen te vergroten. De proef duurt tot het einde van het jaar.

Ook de politie in Gelderland Midden doet mee. Eind dit jaar komen langs de A1 ter hoogte van Apeldoorn-Zuid vaste camera’s die kentekens registreren.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  21-4-2009  


|

FlitsKaart