Verkeersovertreders eerder cel in

 

Automobilisten die aan de lopende band boetes krijgen moeten eerder een taak- of celstraf krijgen. Politie en justitie moeten hen als veelplegers aanpakken.

Daarvoor pleiten de ANWB en het CDA, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Nu kunnen automobilisten wel zestig verkeersboetes per jaar krijgen, maar zo lang de rechter er niet aan te pas komt is er niks aan de hand voor overtreders.

Het gaat voornamelijk om snelheidsovertredingen tot dertig kilometer per uur en rijden met een beperkte hoeveelheid drank op.

Effect

"Er zijn mensen die zoveel boetes krijgen. Op zulke types hebben ze blijkbaar geen effect. Daarom moet het anders", zegt CDA-Kamerlid Sander de Rouwe in de krant. Volgens hem gaat het vaak om mensen met alcohol- of drugsproblemen die ook andere criminaliteit plegen.

De ANWB is van mening dat het verhogen van de boetes niet meer werkt. Bovendien zou dat oneerlijk zijn tegenover andere automobilisten die per ongeluk een keer in de fout gaan. "De maatregel krijgt zo vooral het karakter van schatkist spekken", zegt een woordvoerder.

De ministers van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en Melanie Schultz van Haegen (VVD) van Infrastructuur en Milieu vinden het nog te vroeg om te zeggen dat de aanpak van 'verkeershufters' niet werkt door hogere boetes uit te delen.


Commentaar Flitsservice.nl

Wat wordt de volgende stap? Standrechtelijke executie of gaan we dit invoeren?


 
 
Bron: Nu.nl
 
  13-3-2012  


|

FlitsKaart