Verlenging A4 onder strikte voorwaarden





 

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Als minister Peijs (Verkeer) de verlenging van de A4 van Delft naar Schiedam toch wil doorzetten, dan moet zij aan zeven voorwaarden voldoen. Dat hebben de gemeenten Schiedam en Vlaardingen maandag bekendgemaakt. De gemeenten willen bijvoorbeeld een verdiepte ligging van de A4 in Midden-Delfland en een overdekking in het stedelijke gebied van Vlaardingen en Schiedam.



De minister zal dan ook met meer dan de voorgestelde 511 miljoen euro over de brug moeten komen, want dat is niet toereikend om aan deze voorwaarden te voldoen, aldus Schiedam en Vlaardingen. De twee gemeenten zijn lid van de adviescommissie IODS. Hierin zijn onder meer de betrokken gemeenten, provincie, Rijkswaterstaat en VNO-NCW verenigd. De leden hebben zich volgens Schiedam en Vlaardingen unaniem achter de zeven voorwaarden geschaard.



De gemeenten vinden het plan van minister Peijs (Verkeer) om de A4 te verlengen van Delft naar Schiedam geen oplossing voor de verkeersproblemen. Zij adviseren de minister toch nog eens naar alternatieven te kijken, zoals beprijzing van het wegverkeer en lagere prijzen voor het openbaar vervoer om de fileperikelen op de A13 aan te pakken.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  22-5-2006  


|

FlitsKaart