Vernielde flitspaal langs Ringbaan-Noord in Weert

 

Onbekenden hebben afgelopen vrijdag en zaterdag tot twee maal toe gepoogd de flitspaal langs de Ringbaan-Noord te vernielen. Deze paal staat op de kruising van de Laarderweg en de Ringbaan-Noord en is ingezet om de snelheid en het negeren van het rode verkeerslicht te controleren. Op die kruising zijn in het verleden enkele doden gevallen.

Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat op de flitspaal een autoband lag. Deze werd door de patrouille van de politie verwijderd, waarbij geen noemenswaardige schade werd geconstateerd. De tweede melding kwam later die dag, waarbij grotere schade werd aangetroffen, maar desondanks kon de camera onbeschadigd verwijderd worden.
De palen zijn eigendom van het landelijk Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) en worden beheerd door het Verkeershandhavingsteam.
De schade is vanmorgen geïnventariseerd en er is onmiddellijk opdracht gegeven deze te herstellen.
De politie verzoekt iedereen die informatie kan geven over de vernieling, of weet wie hiermee te maken heeft, zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

De weggebruiker kan er rekening mee houden dat er voor zijn eigen veiligheid gelet wordt op zijn snelheid. Want met name op de doorgaande routes in de regio Midden en Noord Limburg is snelheid vaak een factor als het gaat om ernstige letselongevallen of aanrijdingen met dodelijke afloop. Naast de in werking zijnde flitspalen, wordt er ook dagelijks op snelheid gecontroleerd door het team verkeersassistenten van het VHT, rijden motoragenten met laserguns en staan door de hele regio heen radarwagens langs de wegen. Ook heeft het VHT een videosurveillancewagen die dagelijks wordt ingezet om extreme verkeersovertreders te confronteren met hun weggedrag.

 
 
Bron: Politie Limburg
 
  11-3-2008  


|

FlitsKaart