Vernielers flitspaal Neer bekend

 

De politie heeft drie daders van vernieling van de flitspaal aan de Napoleonsweg in Neer aangehouden en gehoord. Zij hebben inmiddels bekend en zullen de rekening gepresenteerd krijgen.

Na onderzoek werd duidelijk dat twee jongemannen van 21 jaar uit Neer en een 20-jarige inwoner van Nunhem verantwoordelijk moesten worden gehouden voor de vernieling. Zij werden door de politie gehoord en bekenden de vernieling. Ze gaven toe met een tractor de flitspaal omver te hebben getrokken. Dit gebeurde in de carnavalsnacht van zondag 22 op maandag 23 februari van dit jaar. Tegen de jongelui wordt proces-verbaal opgemaakt wegens openlijke geweldpleging c.q. vernieling.

De eigenaar van de paal, het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie, moest de paal opnieuw laten plaatsen. Daarna moest de paal gekeurd worden, volgens de wettelijke eisen die daaraan gesteld zijn. De kosten hiervan bedroegen € 11.787,76. Gelukkig voor de daders bleef de apparatuur in de kast onbeschadigd. Het BVOM zal de kosten op de daders verhalen.

De weggebruiker kan er rekening mee houden dat er voor zijn eigen veiligheid gelet wordt op zijn snelheid. Want met name op de doorgaande routes in de regio Midden en Noord Limburg is snelheid vaak een factor als het gaat om ernstige letselongevallen of aanrijdingen met dodelijke afloop. Naast de in werking zijnde flitspalen, wordt er ook dagelijks op snelheid gecontroleerd door het team verkeersassistenten van het VHT, rijden motoragenten met laserguns en staan door de hele regio heen radarwagens langs de wegen. Ook heeft het VHT een videosurveillancewagen die dagelijks wordt ingezet om extreme verkeersovertreders te confronteren met hun weggedrag.

 
 
Bron: Nieuwsbank
 
  30-7-2009  


|

FlitsKaart