Verwarring in het verkeer? De overheid helpt een handje

 

Iedereen die dagelijks over de Eindhovense Anthony Fokkerweg rijdt ziet het regelmatig; twijfel bij andere automobilisten. Omdat de weg volledig buiten de bebouwde kom ligt mag hier 80 kilometer per uur worden gereden maar de inrichting en bebouwde omgeving ervan brengen veel bestuurders aan het twijfelen.

Op de kruisingen met de Achtseweg-Zuid en de Cor Gehrelslaan staan flitspalen, veel automobilisten remmen daar af tot 70 of zelfs 50 kilometer per uur. Een ergernis voor iedereen die wél weet dat je er 80 mag en dus ook met die snelheid een voorligger volgen die ineens het gas los laat of zelfs op de rem gaat staan.

Alsof de twijfel al niet groot genoeg was heeft de overheid nu besloten om de twijfelaars een handje te helpen, echter compleet de verkeerde kant op! Ter hoogte van het spoorviaduct is in een reclamebord een poster opgehangen met daarop een bord 50, ongeveer net zo groot als de echte borden zijn. De poster maakt deel uit van de rijksoverheid-campagne “Veilig thuiskomen heb je zelf in de hand”. Het bord op de poster zal ongetwijfeld niet rechtsgeldig zijn maar het maakt automobilisten tot twijfelaars. En dat is nu net iets waar we er op deze locatie al meer dan voldoende van hadden. Niet echt handig van de overheid.

 
 
Bron: Eindhoven Dichtbij
 
  23-3-2011  


|

FlitsKaart