Verzekering dekt snelheidsboetes

 

AMSTERDAM - Automobilisten kunnen zich vanaf woensdag verzekeren tegen snelheidsovertredingen. Het Nederlandse bedrijf Orfub, dat staat voor Online Resource For Unexpected Bills, dekt voor 8,50 euro per maand maximaal drie boetes per jaar.

Alleen boetes tot een overschrijding van twintig kilometer per uur worden vergoed. Dat zegt de eigenaar van het bedrijf, Steven Ruyter, dinsdag in het Financieele Dagblad.

Eerder werd een Zweedse verzekeringsmaatschappij die in Nederland boetes wilde dekken, door voormalig minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) van de markt geweerd. Tot een wettelijk verbod op de 'scheurverzekering' kwam het niet. De Nederlandsche Bank stelde een onderzoek in naar de Zweedse maatschappij Bisso. Het bedrijf besloot vervolgens zelf af te zien van een introductie op de Nederlandse markt.

Tegenvallers

Ruyter is niet bang dat ook zijn product niet op de markt wordt toegelaten. Hij stelt in het dagblad dat de polis niet specifiek is bedoeld voor het dekken van boetes voor snelheidsovertredingen, maar voor zogenoemde economische tegenvallers.

Ook krijgen klanten die een jaar lang niet beboet worden de helft van de premie terug. Daarmee wil Ruyter voorkomen dat de verzekering een vrijbrief wordt voor te hard rijden.

 
 
Bron: NU.nl
 
  31-10-2006  


|

FlitsKaart