Verzet tegen afschaffen bonnenquota

 

In een brandbrief roept de korpsbeheerder van de politieregio Zuid-Holland-Zuid minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) op de bonnenquota niet af te schaffen.

Korpsbeheerder en burgemeester van Dordrecht Arno Brok (VVD) stelt in de brief dat de bestaande werkwijze moet worden voortgezet, schrijft De Telegraaf.

De afspraken over een vast aantal bekeuringen zijn volgens Brok belangrijk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en het bestrijden van overlast in wijken en buurten.

Opstelten sommeerde de korpschef van de politie Utrecht vorige maand nog direct te stoppen met het stellen van een bonnenquotom.

Onbestaanbaar

De minister heeft al meerdere keren aangegeven van de bonnenquota af te willen. "De minister heeft de korpsen niet in de hand", concludeert SP-Kamerlid Ronald van Raak in De Telegraaf. "De politiek heeft gezegd dat het afgelopen moet zijn met de bonnenquota. Het is onbestaanbaar dat ze het toch weer een keer gaan proberen."

Brok schrijft volgens de krant dat hij van elke agent op straat verwacht dat hij bijdraagt aan 'de realisering van het afgesproken beleid'. Als een agent zijn quotum niet haalt, komt dit 'nadrukkelijk' aan bod bij het jaarlijkse functioneringsgesprek.

De korpsbeheerder moet eens 'flink op zijn vingers worden getikt', zegt de Algemene Nederlandse Politie Vereniging in De Telegraaf. Opstelten blijft volgens de krant van mening dat de bonnenquota moeten worden afgeschaft.

 
 
Bron: NU.nl
 
  1-11-2011  


|

FlitsKaart