'Viaduct A12 stort snel in bij brand'





 

VOORBURG - In geval van een grote uitslaande brand in winkelpand The Village in Voorburg, kan het A12-viaduct erboven binnen twintig minuten instorten.






Dat zei een gemeentewoordvoerster zaterdag op basis van een rapport van brandweerinstituut Nibra. Over het viaduct lopen de belangrijkste toegangsweg naar Den Haag vanuit de richting Utrecht en een spoorlijn.



Sprinklerinstallatie



De gemeente Leidschendam-Voorburg wil nu dat de eigenaar van het winkelpand een sprinklerinstallatie aanlegt, zodat een eventuele brand wordt vertraagd. Omdat zo'n installatie brand automatisch doormeldt, is het ook de snelste manier om de brandweer te waarschuwen. Met het Nibra-onderzoek in gedachten, gebruikt de gemeente zonodig bestuursdwang, aldus de woordvoerster.



Onder het viaduct zijn verder een autoshowroom en een NS-winkel gevestigd. Ook daar bekijkt de gemeente of extra brandveiligheidsmaatregelen moeten worden genomen. Bij The Village is de situatie dringender, omdat er een restaurant in gevestigd is.



Vergunningen



Overigens voldeed The Village aan alle bestaande eisen en beschikt de eigenaar over alle benodigde vergunningen. "We hadden tot nu toe geen poot om op te staan, we konden ze niet dwingen een sprinklerinstallatie aan te leggen", legt de zegsvrouw uit. In het bouwbesluit van het ministerie van VROM staat volgens Leidschendam-Voorburg niets over zaken die op een bijzondere plaats als onder een viaduct zijn gebouwd.



Volgende week spreekt burgemeester Van Haersma Buma met eigenaar TCN Property Projects van The Village. Zaterdag was TCN onbereikbaar voor commentaar.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  31-8-2002  


|

FlitsKaart