Videoteams uit hele land bij actie Terneuzen.

 

Videoteams van Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Limburg-Noord, IJsselland en het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (OM) hebben zaterdag een grote controle gehouden in de omgeving van Terneuzen.

De controle was met name gericht op de buitenlandse drugstoeristen die de stad aan doen. De controle vond plaats tussen zaterdagmiddag 15.00 uur en zaterdagavond 23.00 uur. In totaal werden er 19 processen-verbaal opgemaakt. Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij de maximumsnelheid overschreden met 50 kilometer of meer per uur.

De boetes werden onder meer uitgedeeld voor snelheidsovertredingen (9), het niet dragen van de autogordel (2), het niet dragen van een helm (1), het niet handsfree bellen (4) en het rijden onder invloed (2). Eén persoon stond gesignaleerd voor het Centraal Justieel Incasso Bureau (CJIB), deze persoon had dus nog een boete openstaan.

Van een Belgische bestuurder werd de personenauto in beslag genomen omdat hij reed terwijl net daarvoor zijn rijbewijs was ingevorderd. De man had met 110 kilometer per uur door de bebouwde kom van Terneuzen gereden. Ook werd een bromfietsbestuurder van de autoweg gehaald. Hij kreeg een bekeuring.

Alle activiteiten van de politie zijn vastgelegd door een filmcrew van het televisieprogramma Wegmisbruikers (SBS6).

 
 
Bron: HVZeeland
 
  17-5-2007  


|

FlitsKaart