Vierlingsbeek in actie tegen snelheidsbonnen

 

In Vierlingsbeek is ophef ontstaan over de bonnenregen die het dorp heeft getroffen. "70 tot 80 procent van de inwoners met een auto heeft in december een bekeuring gekregen voor te hard rijden." Dat zegt Marc Oudenhoven uit Vierlingsbeek en politicus van VDB/LO in de Boxmeerse gemeenteraad.

Hij voegt eraan toe dat de hardrijders het er niet bij laten zitten.

Nooit controle
Ze werden betrapt op de Overloonseweg, op een stuk waar alweer jaren terug de snelheid omlaag ging van 80 naar 50 kilometer per uur.

Er werd nooit gecontroleerd, maar vorige maand ineens wel. 3 keer zelfs. Volgens Oudenhoven zijn er mensen bij die opgeteld ineens honderden euro’s kwijt zijn. "Maar mensen hebben geen kans gehad hun rijgedrag na de 1e bon aan te passen. Daar maken we bezwaar tegen. Eerst gaan we inventariseren wie er precies een bekeuring heeft gekregen. Desnoods laten we het voorkomen en stappen we samen naar de rechter."

Omhoog
Als politicus gaat hij zich er sterk voor maken de maximumsnelheid op de weg weer omhoog te krijgen. Zelf kreeg Oudenhoven een boete van 114 euro. Hij reed 13 kilometer te hard.

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  1-7-2014  


|

FlitsKaart