Vijf hardrijders raken rijbewijs kwijt





 

Vier automobilisten hebben zondag hun rijbewijs moeten inleveren, omdat ze veel te hard over de snelweg A35 reden. De politie controleerde onder meer met een motor, uitgerust met een videocamera. Een 37-jarige Bornenaar werd de klos omdat hij met 120 kilometer per uur over de A35 in zijn woonplaats reed.



Op die plek was door wegwerkzaamheden een snelheid van maar zeventig toegestaan. Toen de motoragent hem wilde aanhouden, ging hij er vandoor. Bij zijn aanhouding moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hetzelfde overkwam een 41-jarige man uit Coevorden. Ook hij reed te hard op een plek waar werkzaamheden zijn. In Hengelo reed hij met een snelheid van 131 over de A35, waar zeventig was toegestaan. Volgens de politie reed hij even daarvoor zelfs 170.



Een 24-jarige man uit Katwijk reed even verderop in Enschede gemiddeld 188 kilometer per uur. Ook hij werd van de weg geplukt en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 26-jarige Almelose hardrijder raakte zondag het rose papiertje kwijt. Hij reed met 180 over de A35 in Almelo. Tegen de vijf hardrijders wordt een proces-verbaal opgemaakt.



Een 21-jarige Almelor raakte het rose papiertje en zijn auto kwijt, omdat hij te hard door Enschede en Oldenzaal reed.

 
 
Bron: TC Tubantia
 
  17-6-2003  


|

FlitsKaart