Vijf rijbewijzen ingevorderd na snelheidscontrole

 

Van vijf automobilisten is maandagmiddag bij een snelheidscontrole op de Westerval in Enschede het rijbewijs ingevorderd. Alle vijf overschreden de maximumtoegestane snelheid met meer dan 50 kilometer per uur

Maandagmiddag 30 maart werd tussen 13 en 17.00 uur met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Westerval te Enschede. Ter plaatse is een maximum snelheid van 100 km per uur toegestaan. In totaal werden 580 voertuigen gecontroleerd en 38 van hen reden te hard en hebben een bekeuring gekregen of krijgen deze nog thuisgestuurd.

Vijf van hen overschreden de maximumtoegestane snelheid zelfs met meer dan 50 km per uur. Van vier van hen is direct het rijbewijs ingenomen. Het gaat hierbij om een 20-jarige man uit Nijverdal die 152 km reed, een 30-jarige Enschedeer reed 160 km, een 41-jarige inwoner van Albergen 158 km per uur en een 38-jarige automobilist uit Eefde ook 158 km.

Van de vijfde automobilist is de identiteit nog niet bekend. Wel is de auto achtergebleven die in beslag is genomen. De bestuurder wilde even iemand bellen om zijn rijbewijs op te halen maar was daarna gevlogen terwijl de auto achterbleef.

 
 
Bron: Politie Twente
 
  31-3-2009  


|

FlitsKaart