Vijftig inhalers bekeurd A67

 

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 27 maart 2008 vijftig vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod op de rijksweg A67 tussen Someren en Eersel. Twee chauffeurs kregen een rijverbod omdat ze te kort hadden gerust. In de afgelopen twee weken zijn ruim 680 bekeuringen uitgeschreven.


Rijverbod
Tijdens deze speciale controle op het vrachtverkeer vielen er ook nog 16 bekeuringen voor overschrijding van de hoogte (3), overschrijding van de lengte (1), overschrijding van de aslast (1), niet aanwezig hebben van een stootbalk (1), onvoldoende rust (5), overige overtredingen van het arbeidstijdenbesluit (3), zonder noodzaak stoppen op de vluchtstrook (1) en geen richting aangeven (1). Voor het overschrijden van de hoogten is direct 710 euro aan boetes geïnd. Eén chauffeur kreeg een rijverbod omdat hij maar 2.38 minuten had gerust in plaats van de voorgeschreven 9 uur.

Verkeersveiligheid verhogen
Deze controle maakte deel uit van het extra toezicht op de rijksweg A67 om de verkeersveiligheid op deze weg naar een hoger niveau te tillen.

Opvallende surveillances
In de afgelopen twee weken zijn 234 bestuurders tijdens opvallende surveillances bekeurd voor uiteenlopende overtredingen. Onjuist inhalen, niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid waren de meest in het oog springende overtredingen.

Onopvallende videosurveillances
Met de onopvallende videosurveillances is 254 bekeurd voor overtredingen uit de Ergernis Top Tien. In 143 gevallen is er bekeurd voor andere overtredingen. Onvoldoende afstand houden en niet handsfree bellen kwamen het meeste voor.

Stoppen is blazen
Ruim 900 bestuurders ondergingen deze twee weken in het kader ‘stoppen is blazen’ een blaastest. Vier bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen naast het proces-verbaal een rijverbod opgelegd.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  28-3-2008  


|

FlitsKaart