Vlaanderen geeft lokatie flitspalen vrijx

Belgische automobilisten hoeven zich de komende tijd niet meer druk te maken over flitspalen. Het Vlaamse ministerie van Mobiliteit heeft namelijk besloten om de kaart waarop alle 350 flitspalen in de regio vermeld worden, deze week nog openbaar te maken op het internet, aldus de woordvoerder van de Vlaamse minister van Mobiliteit Gilbert Bossuyt.Het ministerie geeft deze gegevens vrij in de hoop dat automobilisten juist op die plekken hun snelheid aanpassen en zo zorgen voor veiligere verkeerssituaties. Volgens de Vlaamse overheid zijn de flitspalen niet bedoeld om de staatskas te spekken, maar om de veiligheid van alle deelnemers aan het verkeer te verbeteren.

Bron:  skynet.be

Melder: Gigabert

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Volgens de Vlaamse overheid zijn de flitspalen niet bedoeld om de staatskas te spekken, maar om de veiligheid van alle deelnemers aan het verkeer te verbeteren.Een erg nobele zin, echter in Belgiƫ worden (net als in Nederland) palen en controles maar al te vaak op onopvallende plekken gezet danwel verstopt.
Dat dit niks met verkeersveiligheid te maken heeft zult u vast al weten, juist door sneaky achter een muur of verkeersbord te staan bevestigd dit alleen maar, ook door op plekken te gaan staan waar het makkelijk scoren isGelukkig zijn op diverse plekken op het internet de vaste flitspalen te vinden en voor de mobile controles zit u uiteraard bij flitsservice goed!