Vluchtstrook A1 weer parkeerplaats voor vrachtwagens2196x

Omdat Duitsland woensdag zijn grenzen sluit voor vrachtverkeer, wordt de vluchtstrook langs de A1 ter hoogte van de Duitse grens als parkeerplaats voor vrachtwagens ingericht. Het is de vierde keer dat het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat deze maatregel nemen. Zo wordt voorkomen dat er lange files ontstaan.
Het KLPD verwacht dat vijfhonderd à zeshonderd vrachtauto’s zich in de loop van dinsdag langs de kant van de weg opstellen, zo liet een woordvoerder vrijdag weten. De chauffeurs rijden Duitsland uit om in Nederland te overnachten en daarna verder te rijden. Een dag later verwacht de KLPD 1000 tot 1500 vrachtwagens. Zij stellen zich aan de grens op, totdat zij Duitsland in mogen rijden.
Voor het overige verkeer op de A1 bij de Duitse grens geldt dinsdag en woensdag een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur. In overige delen van het land mag het vrachtverkeer de vluchtstrook niet als parkeerplaats gebruiken.

Duitsland viert woensdag de Dag van de Duitse Eenheid. Het rijverbod voor vrachtwagens geldt van middernacht tot 22.00 uur.

Bron:  De Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wees gewaarschuwd, het KLPD zal zich ongetwijfeld weer van haar beste kant laten zien door tussen de geparkeerde vrachtwagens een flitser neer te zetten.