'Voor mij is dit een principezaak'

 

Zakenman Wim Cox uit Roermond is donderdag aangehouden nadat hij een snelheidscontrole van de politie aan de grensovergang bij Maalbroek gesaboteerd had. Cox had een auto geparkeerd vlak voor de radarauto.

De Roermondenaar is voor zijn actie bekeurd, maar wil de bekeuring bij de rechter aanvechten. ,,Ik wil de zaak graag voor laten komen. Die rechtszaak zie ik met vertrouwen tegemoet.''


De Roermondse zakenman, eigenaar van een tankstation en een hotel-restaurant pal aan de grens, stoort er zich aan dat de politie met enige regelmaat vlak voor zijn neus op snelheid staat te controleren. Echte snelheidsduivels mogen van hem best tegen de lamp lopen, maar het 'flitsen' van auto's die slechts luttele kilometers per uur harden rijden dan het toegestane maximum vindt hij geldklopperij. Bovendien staat het gecontroleer aan de grens volgens hem in schril contrast met het charmeoffensief richting Duitse kooptoeristen van de gemeente Roermond. ,,Zo ga je niet met buitenlandse gasten om'', fulmineert Cox, die in het merkendorp enkele horecazaken heeft.


Voor de rechter zal het straks waarschijnlijk voornamelijk gaan om de vraag op wiens terrein de radarauto van de politie heeft gestaan. Volgens Cox stond de auto op zijn eigendom, maar volgens de politie vinden de controles plaats vanaf terrein van Rijkswaterstaat.

 
 
Bron: De Limburger
 
  13-8-2005  


|

FlitsKaart