Vrachtpont bij Hollandse Brug600x

Er komt een vrachtpont in de buurt van de Hollandse Brug om vrachtwagenchauffeurs tegemoet te komen. Dat zei minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. De brug op de A6 over het Gooimeer is sinds eind april in beide richtingen afgesloten voor het vrachtverkeer, omdat vrachtwagens door hun gewicht gaten in het wegdek veroorzaken.

Eurlings heeft afgelopen maandag hierover overlegd met Rijkswaterstaat en belanghebbenden. Volgens hem heeft de sector positief gereageerd op zijn besluit. Wanneer de brug er ligt, konden zijn ambtenaren nog niet zeggen, behalve dat het haast heeft. Eerst moet worden overlegd met de gemeente Muiden en natuurorganisaties. Ook moet er een noodweg worden aangelegd naar de wal.

Donderdag kondigden vervoersorganisaties en bedrijfsverenigingen aan een kort geding aan te spannen om te bereiken dat de brug toegankelijk wordt voor 'licht' vrachtverkeer. Dat zijn vrachtwagens die niet meer wegen dan twaalf ton. Vrachtwagens zwaarder dan twaalf ton zouden de schade veroorzaken.

Bron:  nieuws.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram