Vrachtwagen geflitst met 246 kilometer per uur3074x

Bij een transportbedrijf uit Reeuwijk was het ongetwijfeld even schrikken toen ze een dagvaarding kregen omdat een van hun vrachtwagens met maar liefst 246 kilometer per uur was geflitst. Gelukkig voor het bedrijf bleek het een foutje.

De vrachtwagen was door een mobiel flitsapparaat geflitst op de A15 bij Hoogvliet. Volgens het KLPD is de truck ten onrechte op de bon geslingerd en hoeft de chauffeur niet voor de rechter te verschijnen.

Oorzaak nog raadsel>/b>

Het KLPD zoekt nog uit hoe het heeft kunnen gebeuren dat die hoge snelheid is gemeten en waarom de radarwaarnemer het heeft kunnen doorlaten. "Op de een of andere manier is het twee keer onjuist beoordeeld", zegt een KLPD-woordvoerder.

Het is nog onduidelijk hoe het kwam dat de gemeten snelheid van 82 kilometer met een factor 3 is vermenigvuldigd. Mogelijk dat reflectie of een ander voertuig dat kort voor de camera is langsgereden hier schuldig aan is geweest. De meetapparatuur was in maart nog goedgekeurd. Het transportbedrijf krijgt binnenkort een excuusbrief.

Bron:  RTL Nieuws

Melder: Arnoniem

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit voorval bewijst maar weer eens dat het altijd zin heeft om beroep te doen op de Wet openbaarheid bestuur (WOB) want de flitspalen geven duidelijk niet altijd de juiste waarde aan.

Uiteraard is dit een extreem voorbeeld hoe het fout kan gaan, maar wie garandeert ons dat er niet heel veel minder extreme fouten gemaakt worden.