Vriendinnen rennen voor leven op A502307x

Een mogelijke blunder van Rijkswaterstaat op de A50 ter hoogte van Nijmegen heeft bijna het leven gekost aan de twee 20-jarige vriendinnen Janneke van der Loop en Cynthia Bekers.

De twee raakten eergisteren tijdens de ochtendspits betrokken bij een hachelijk en bizar ongeval. Het tweetal, dat werkt voor een ontbijtservicebedrijf en op weg was naar een feestelijke gebeurtenis, kreeg midden op de Waalbrug autopech door een defecte koelvloeistofpomp. "We moesten de bestelbus op de vluchtstrook zetten die ook gebruikt wordt als spitsstrook. De matrixborden hadden op dat moment een rood kruis", vertelt Van der Loop.

In afwachting van de ANWB Wegenwacht wilde vriendin Cynthia een gevarendriehoek op de vluchtstrook neerzetten. Op moment veranderden de matrixborden in een groene pijl zodat de vluchtstrook werd vrijgegeven als spitsstrook.

"Binnen een paar seconden kwamen de auto's op ons af. Een aantal automobilisten kon ons nog ontwijken, maar achterop komende vrachtwagens niet. Op afstand zagen we hoe de eerste vrachtwagen zich in de achterkant van onze auto boorde", aldus Janneke.

De twee moesten 120 meter rennen voor ze over de vangrail konden springen, terwijl er weer trucks aankwamen. De eerste vrachtauto kon tijdig tot stilstand komen, de volgende reed met hoge snelheid achterop. " Medewerkers van Rijkswaterstaat moeten op de vele camera's gezien hebben dat we daar al minstens vijf minuten met pech stonden. Toch werden de matrixborden op groen gezet", zegt het duo.

Rijkswaterstaat wilde gisteren niet bevestigen of medewerkers niet goed hadden opgelet. "We wachten het onderzoek van de politie af", aldus een zegsvrouw.

Bron:  Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram