Vrijdag acties recherche, teleservice en VHT

 

Na de eerste landelijke actiedag gaan de acties gewoon door. Het coulancebeleid is weer met een week uitgebreid tot 30 januari.

Deze week worden er dus wederom waarschuwingen uitgedeeld in plaats van bonnen voor overtredingen die geen direct gevaar opleveren voor de openbare orde en veiligheid.

Donderdag 24 januari leggen alle rechercheurs in de regio Utrecht het werk neer. Zij komen bijeen voor een demonstratieve vakbondsbijeenkomst in Utrecht.

Ook lichtblauw komt weer in actie! De ATH-collega’s van het servicecentrum in Twente die de telefooncentrales bemensen, garanderen alleen de noodhulp. Mensen die over andere zaken bellen, kunnen op een later tijdstip terug bellen. Op vrijdag 25 januari nemen de collega’s uit Rotterdam-Rijnmond het stokje van hen over. Dan voert de teleservice in die regio actie.

Vrijdag is ook de landelijke actiedag voor verkeershandhavingsteams (VHT’s). In bijna elke regio voeren de collega’s van de VHT’s de hele dag actie. Zij houden zich die dag niet bezig met flits- of radarcontroles. De verkeerspolitie van het KLPD sluit aan. Ook hen zal je dus niet in de regio tegenkomen. De collega’s van de VHT’s vallen wel onder het coulancebeleid. Toch is dat voor hen minder goed uitvoerbaar. Bijvoorbeeld omdat zij geen mensen aanhouden en kunnen waarschuwen voor hun gedrag. De ACP en ANPV organiseren daarom een landelijke actiedag voor alle VHT’s. Zij willen namelijk graag meedoen met de acties en op die manier hun steun uiten voor een goede CAO.

Tijdens de actiebijeenkomsten zal ongetwijfeld gesproken worden over de zwaarte van het werk. Of je nu op straat, bij de recherche, achter de balie, aan de telefoon of langs de snelweg staat. Iedereen die bij de politie werkt draagt bij aan een veiliger Nederland. Daarom vinden wij dat iedereen daarvoor moet worden gewaardeerd. Onze CAO inzet van 200 euro netto per maand geldt dan ook voor alle mensen die werken bij politie Nederland.

 
 
Bron: CNV
 
  24-1-2008  


|

FlitsKaart