Vrijspraak voor rijden zonder papieren

 

Een Deventenaar die tot twee keer toe in Apeldoorn is aangehouden voor het besturen van een personenauto zonder geldig rijbewijs, is woensdag door de politierechter in Zutphen vrijgesproken. Hij achtte niet bewezen dat de man wist van de ongeldigverklaring.

De man woonde in Zwolle toen hij op 2 juli 2010 in Apeldoorn werd aangehouden. Het rijbewijs van de 31-jarige S.A. bleek niet geldig. A. zei dat hij alleen een brief van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) had gekregen met daarin de melding dat hij 700 euro boete moest betalen en dat men contact met hem op zou nemen voor een vervolgcursus. Dit in verband met een eerdere overtreding. Op 7 februari vorig jaar werd hij opnieuw in Apeldoorn aangehouden. De man, inmiddels woonachtig in Deventer, werd langs de kant gezet omdat hij de auto bestuurde terwijl hij mogelijk aan het bellen was. Toen bleek opnieuw dat zijn rijbewijs niet geldig was. De agent verzuimde echter deze ongeldigverklaring in zijn proces-verbaal op te nemen. Onduidelijk is dus, concludeerde de politierechter, of hij dit A. gemeld heeft of niet. Ook is dit in 2010 bij de aanhouding niet duidelijk gebeurd.

De verdachte zelf was ter zitting niet aanwezig, maar zijn advocaat zei dat A. nooit geweten heeft dat hij met een ongeldig rijbewijs rondreed. De officier van justitie achtte dit wel bewezen. Hij eiste twee weken cel en twee weken voorwaardelijke celstraf. De politierechter kwam tot vrijspraak.

 
 
Bron: deStentor
 
  18-4-2012  


|

FlitsKaart