Vrijwel dagelijks radarcontrole op A325 en N325

 

Op de A325 tussen Elst en Arnhem en op de Pleijroute (N325) worden sinds deze week vrijwel dagelijks snelheidscontroles uitgevoerd.

De politie wil - na overleg met de provincie als wegbeheerder - het hoge aantal snelheidsovertredingen terugdringen.

Limiet
De maximumsnelheid op de A325 is 3 jaar geleden verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur. Uit metingen van de provincie bleek echter dat 30 procent van de bestuurders die limiet aan de laars lapt. "We brengen die hoge snelheid in verband met het hoge aantal ongevallen met letsel. Dat waren er in 2012 en 2013 samen 14", zegt een politiewoordvoerder. "Snelheid en aantal aanrijdingen willen we dus omlaag brengen."

Trajectweg
Dus is de A325 nu aangewezen als 'trajectweg' bij het Verkeershandhavingsteam van de politie: een route waar (vrijwel) dagelijks een radar langs de weg wordt gezet. Dat is een opmerkelijke aanpassing: de afgelopen 3 jaar controleerde de politie juist nadrukkelijk níet langs de A325.

Ook op de Pleijroute, waar het aantal hardrijders nóg iets hoger ligt, wordt sinds kort extra intensief op snelheid gecontroleerd. Dit zal echter vaker met de lasergun dan met een radar gebeuren.

 
 
Bron: De Gelderlander
 
  1-10-2014  


|

FlitsKaart