Vrouw overleden na aanrijding agent (updated)

 

Een 41-jarige vrouw die donderdagmiddag in Amsterdam werd aangereden door een 32-jarige motoragent is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan haar verwondingen.

Het ongeval had plaats op de kruising van de Stadionweg met de Diepenbrockstraat in Amsterdam-Zuid. De agent zou zonder zwaailicht en sirene door een rood stoplicht zijn gereden. Hij reed de vrouw volgens ooggetuigen aan op het zebrapad. De politieman van het korps Amsterdam-Amstelland raakte lichtgewond.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de toedracht van het ongeval. Ook het Bureau Integriteit en de Rijksrecherche bekijken onder verantwoordelijkheid van justitie in Amsterdam de zaak.

Het politiekorps Amsterdam-Amstelland betuigt in een verklaring zijn diepe medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer. „Het is voor alle betrokkenen verschrikkelijk als door een ongeval iemand vroegtijdig komt te overlijden. Het korps zal waar mogelijk en gewenst zijn verantwoordelijkheid naar familie en/of nabestaanden ten volle vorm geven.”

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  24-10-2009  


|

FlitsKaart