VVD trekt steun kilometerheffing in

 

De VVD heeft de steun voor het plan voor de kilometerheffing ingetrokken. De oppositiepartij dreigde daar al eerder mee. Volgens fractievoorzitter Mark Rutte is het nu mooi geweest, omdat het kabinet zich niet aan twee randvoorwaarden houdt, zegt hij in het Radio 1-programma ’Met het oog op morgen’.

De liberalen steunden in het vorige kabinet de invoering van een kilometerheffing, mits autorijders niet meer zouden gaan betalen. Volgens Rutte gebeurt dat nu wel. Ook is Rutte er niet over te spreken dat het kabinet volgens hem geen geld uittrekt om de files terug te dringen.

Bij de kilometerheffing betalen automobilisten per gereden kilometer. De VVD ging akkoord met de invoering hiervan onder de voorwaarde dat de auto geen ’melkkoe’ zou worden. Volgens Rutte is dat nu wel het geval.

Het intrekken van de steun is vooralsnog zonder gevolgen omdat het plan nog steeds op een Kamermeerderheid kan rekenen. Volgens Rutte neigt ook de CDA ernaar de steun in te trekken. Hij gaat daarover met die partij in gesprek.

CDA-Kamerlid Ger Koopmans laat weten op Radio 1 nog geen reden te zien om het plan af te schieten. "Wij stellen de zelfde randvoorwaarden als de VVD en als die niet wordt gehaald zien we er wel van af." Koopmans wijst er op dat het huidige kabinet twee miljard euro meer investeert in het verkeer dan het vorige. "De kilometerheffing komt er, mits de voorwaarden worden gehaald."

 
 
Bron: www.nieuws.nl / novum
 
  8-4-2007  


|

FlitsKaart