VVD wil 130 km gaan rijden op snelwegen





 

AMSTERDAM - Als het aan de VVD ligt, wordt er straks maximaal 130 kilometer op de snelweg gereden in plaats van hooguit 120. Waar nu nog 100 km mag worden gereden, moeten automobilisten 120 mogen gaan rijden.



'Dat wil zeggen, op plekken en tijden dat het kan, dus bijvoorbeeld niet op de ringweg rond Amsterdam of op de snelweg bij Overschie', aldus vrijdag VVD-Tweede-Kamerlid G. Oplaat. 'Het gaat om drie- of vierbaanswegen en om bepaalde tijdstippen. 's Avonds om negen uur hoef je meestal toch niet zo te slakken. Hij wil de snelheden door elektronische borden boven de weg laten aangeven.
Bussen mogen van de VVD 100 km geen rijden in plaats van 90. Voor vrachtverkeer moet alles hetzelfde blijven.



Volgens Oplaat heeft de verhoging van de maximumsnelheid op de snelweg geen gevolgen voor veiligheid of milieu. Gevolgen waren er in 1988 ook niet, toen het maximum van 100 naar 120 ging. 'En slachtoffers vallen met name op de provinciale wegen.'



Met het ophogen van de maximumsnelheid hoopt de VVD Nederland beter in de pas te laten rijden met de rest van Europa. In diverse landen mogen automobilisten 130 km rijden.

 
 
Bron: De Volkskrant
 
  11-1-2002  


|

FlitsKaart