VVD wil flitspalenvrij Overijssel / Flitspaal naar museum685x

De VVD pleit in de verkiezingscampagne voor Provinciale Staten voor flitspalenvrij Overijssel.

De partij biedt maandag het Techniekmuseum in Hengelo symbolisch de laatste flitspaal aan. Volgens de VVD zij boetes voor te snel rijden niet noodzakelijk. Uit proeven zou blijken dat automobilisten hun rijgedrag ook aanpassen als ze gewaarschuwd worden dat ze te hard rijden. Dat kan met matrixborden langs de weg. Lijsttrekker Job Klaasen van de VVD is als gedeputeerde verantwoordelijk voor het verkeersbeleid in Overijssel.

Flitspaal naar museum

HENGELO - De Overijsselse VVD-kandidaten lopen maandag te hoop tegen de flitspalen die de automobilisten het leven onmogelijk maken. Gedeputeerde Job Klaasen van de VVD en lijsttrekker van die partij steekt die dag zijn weerzin tegen de flitspalen op de Overijsselse wegen niet onder stoelen of banken.

De bestuurder loopt rond kwart over elf voor zijn troepen uit richting techniekmuseum Heim aan de Industriestraat in Hengelo om daar 'de laatste flitspaal' aan te bieden. Want daar hoort-ie thuis, vindt Klaasen.

De paal wordt door museumdirecteur De Boer in ontvangst genomen en in het museum bijgezet.

"Overijssel moet flitspaalvrij zijn", vindt de gedeputeerde. Hij wijst op de route tussen Hengelo en Lochem waar wordt gewerkt met dynamische snelheidsinformatieborden. Wat hem betreft worden de provinciale wegen met zulke waarschuwingsborden uitgerust, zodat automobilisten niet om de haverklap een bon krijgen.

Bron:  RTV Oost

Melder: Edwin Bos
VW-driver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram