VVN-directeur trapt op gas in woonwijk (updated)

 

Joop Goos, directeur externe betrekkingen van Veilig Verkeer Nederland is de afgelopen tijd gesnapt terwijl hij diverse keren rond de 60 kilometer per uur reed in een woonwijk, waar een maximale snelheid van 30 kilometer per uur geldt.

Een team van Peter R. de Vries achtervolgde Goos drie dagen. Ook op de snelweg reed Goos fors te hard. Goos zegt in een reactie "te balen als een stekker.” De beelden zijn zondag te zien in het programma van De Vries op SBS6.

Bovendien moest Goos aan zijn kinderen van acht en elf jaar uitleggen hoe het kan dat een directeur van VVN met zo’n hoge snelheid door een woonwijk scheurt.

Boetekleed

In 2002 werd woordvoerder Bert Woudenberg van VVN nog uit zijn functie gezet, omdat ook hij door De Vries was gesnapt op veel te hard rijden. Goos werd in de studio in bijzijn van Fred Teeven (VVD) en de politie met de beelden geconfronteerd.

Goos wordt niet door zijn algemeen directeur Henk Strietman de laan uitgestuurd. "Hij heeft het boetekleed aangetrokken. Bovendien heeft hij nu beloofd zich voortaan aan de snelheid te houden.”

Volgens de directie van VVN is Goos een mens van vlees en bloed. "Hij zal de komende dagen veel over zich heen krijgen.”

Flitsteams te hard

Het is niet alleen de VVN-directeur. Volgens Peter R. de Vries rijdt ook een groot deel van de mobiele flitsteams veel te hard. De misdaadverslaggever volgde voor zijn programma 20 politiewagens en ruim de helft daarvan ging over de schreef.

Ook allerlei andere verkeersregels werden door de politieambtenaren aan hun laars gelapt. Zo werd er niet alleen vaak veel te hard gereden, er werden ook doorgetrokken strepen genegeerd. Enkelen maakten zich schuldig aan hinderlijk bumperkleven. Een aantal agenten zou zelfs direct het rijbewijs kwijt zijn geweest als ze door collega’s waren betrapt.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  30-10-2009  


|

FlitsKaart