Weer bijna 2000 bonnen op Rondweg

 

BREDA - Tussen 28 juli en 10 augustus zijn op de Noordelijke Rondweg in Breda bijna tweeduizend verkeersdeelnemers op de bon geslingerd. Het aantal geconstateerde overtredingen sinds de start op 10 juni van een speciaal controleproject op de Noordelijke Rondweg ligt inmiddels ver boven de tienduizend.De camera's die op het traject Crogtdijk-Nieuwe Kadijk-Backer en Ruebweg registreren of de verkeersdeelnemers te hard of door rood rijden, legden 1450 passanten op de gevoelige plaat vast. Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden- en West-Brabant hield ook nog snelheidscontroles. Dat leverde nog eens 464 bekeuringen op.
Op 31 juli was er van 13.00 tot 21.00 uur zo'n controle aan de Backer en Ruebweg. Een camera op statief legde daar 444 overtreders vast. De hoogste gemeten snelheid was hier 156 kilometer per uur waar maximaal 70 is toegestaan.
Op 5 augustus waren de mensen van het Verkeershavingsteam op pad met een lasergun. Ook nu was de Backer en Ruebweg de controleplaats. Hier werden twintig hardrijders betrapt en op hun rijgedrag aangesproken.
De hoogste gemeten snelheid was op die dag 125 kilometer per uur.
De politie waarschuwt dat de controles de komende weken 'onverminderd voortgaan'.

 
 
Bron: Bn/destem
 
  14-8-2003  


|

FlitsKaart