Wegbeheerders zien zelf door de strepen de weg ook niet meer3815x

De gezamenlijk wegbeheerders hebben een tijdje geleden een campagne gestart om de weggebruikers bekender te maken met de zogenaamde taal van het wegdek. Hierbij hoort de website Strepen op de weg (http://www.strepenopdeweg.nl/}
en het telefoonnummer 0800-8051.
Sinds kort is op de site echter onderstaand bericht te lezen (21-02-2007):
De gezamenlijke wegbeheerders (het ministerie van Verkeer en Waterstaat, provincies, stadsgewesten, gemeenten en waterschappen) hebben besloten om de campagne ‘strepen op de weg’ uit te stellen. Onderzoek van de ANWB en het ministerie van Verkeer en Waterstaat laat zien dat er op dit moment nog verschillen zijn in de uitvoering van de strepen op de weg. Voordat de campagne gestart wordt, wordt nu eerst onderzocht welke verschillen er zijn in de uitvoering en hoe vaak deze verschillen voorkomen.

De campagne moet de weggebruiker informeren over de betekenis van de nieuwe strepen op de wegen buiten de bebouwde kom (geen autosnelwegen). De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de voorlichting aan de weggebruiker zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat de weggebruikers op de weg kunnen tegenkomen.

De campagne is een samenwerkingsproject van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, provincies, stadsgewesten, gemeenten en waterschappen en de ANWB.
(Zodra de campagne van start gaat vindt u op deze website meer informatie over de belijning.)

Meer over het onderzoek van de ANWB is te lezen in een ander frontpage bericht:

Met dank aan Jacco voor de link naar de website van de campagne.

Bron:  Gezamenlijke wegbeheerders

Melder: Bussloo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram