Wegen veiliger voor motorrijder

 

De ANWB gaat de komende jaren alle provinciale wegen controleren op ‘motorveiligheid’. Volgens de toeristenbond loopt een motorrijder 34 keer zoveel kans op een dodelijk ongeval als een bestuurder van een auto. Veiliger wegen en veiliger motorfietsen moeten dat verschil kleiner maken, vindt de ANWB. Ook moet de motorrijder zich bewuster worden van de risico’s.

De Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging (KNMV) is verbaasd maar tegelijkertijd ook verrast over het initiatief. "Het bevreemdt ons dat de ANWB plotseling op de barricades gaat staan voor de motorrijders. Veel initiatieven zijn namelijk al door ons in gang gezet", aldus Patrice Assendelft, adjunct-directeur van de KNMV. Minister Eurlings heeft het groene licht al gegeven voor het veiliger maken van snelwegen. "Denk daarbij aan speciale vangrails in bochten. Daaraan is al een begin gemaakt.”

De bond roept de provincies op alvast een begin te maken met het veiliger maken van de wegen door gevaarlijke plekken voor motorrijders in kaart te brengen. Vorig jaar vielen in Nederland onder motorrijders 64 doden en 713 gewonden.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  12-4-2008  


|

FlitsKaart