Weggebruikers ondervraagd over verkeerssituatie

 

Automobilisten die de dinsdagen 8 en 15 april op de vijf snelwegen rond Utrecht rijden, wordt gevraagd mee te doen aan een onderzoek van Rijkswaterstaat.

De dienst liet woensdag weten de weggebruikers op de A1, A2, A12, A27 en A28 op die dagen te fotograferen en een enquêteformulier toe te sturen waarin gevraagd wordt naar hun mening en ervaring op de rijkswegen.

Rijkswaterstaat wil hiermee een oplossing vinden voor verkeersproblemen. „De druk op de wegen in de provincie Utrecht wordt ieder jaar groter”, aldus Rijkswaterstaat. „Om doorstroming te verbeteren moet echter ook aan de wegen gewerkt worden. En dan is het belangrijk inzicht in de bestaande verkeersstromen te hebben.”

Van de personen-, vracht- en bestelauto’s die de betreffende dagen door, van of naar Utrecht rijden tussen 05.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds worden kentekens geregistreerd. Om privacy te waarborgen, worden de adresbestanden binnen twee weken na verzending van de formulieren vernietigd. Rijkswaterstaat gebruikt deze methode al geruime tijd.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  4-2-2008  


|

FlitsKaart